HTML

tudomány diéta

tudomány diéta

Friss topikok

Címkék

Hogyan lehet megakadályozni a zöldségeket forró vízben veszteség a tápanyagok

2011.07.27. 09:06 huang

 Forró vízzel, a kezdeti nyersanyagok feldolgozása során a felmelegített edény vízzel, amíg half főtt vagy teljesen főtt, távolítsuk el a felkészülés a további főzés vagyfűszerekkel. Ez a hideg köret főzés, különösen a folyamat elengedhetetlen az élelmiszer színét, szagát, ízét, színét kulcsszerepet játszik különösen. Forró vízzel, vagy más néven a víz, repülő víz. Északkelet úgynevezett "szűk", Henan néven ismert területen "Shan", Sichuan az úgynevezett "Danshui."


Annak érdekében, hogy a zöldség 
mbt cipő színét, vagy megszabadulni a szag, fanyar és savas,stb, néhány zöldséget főzés előtt kell forralt vízzel. De szempontjából a táplálkozás, forróvíz növeli a veszteséget a vízben oldódó tápanyagok, káposztát forró víz 100  két perc,a C-vitamin veszteség mértéke olyan magas, mint 65%, meleg több mint 10 perc, C-vitamin szinte kiirtották. Ezért a forró vizes eljárást kell igazítani a legkisebbre csökkentsék a tápanyagokat.


Használata forró vizet és a vizet, forralt víz rövid idő alatt, csökkenti a hőveszteséget a tápanyagok. Mivel a zöldségek oxidáz jelen a sejtekben és a szövetekben, ezfelgyorsíthatja az oxidációs C-vitamin, különösen a 60 
 ~ 80  a víz hőmérséklete, a legnagyobb aktivitást. A forró víz-, hő-oxidáz instabil, és hamarosan elveszítiktevékenységét, míg a forró víz, szinte egyáltalán nem oxigént, így csökkentve az oxidációa C-vitamin miatt hőveszteség.

Forralt vizet egy 1% sót hozzá, hogy a zöldségeket a fiziológiás sóoldat, oldódótápanyagok a zöldségek is elterjedt a vízbe lassan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kexueyins.blog.hu/api/trackback/id/tr503103395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása